chokladbiskvier

Mmmm, bakade dessa i förrgår. De var så väldigt goda, onyttiga men riktigt goda. Nytt favoritbakverk måste det bli. Förenklat recept men samtidigt lite svåra att få till riktigt bra.
Chokladbiskvier
ca 10 st
Mandelmassa - ungefär 1 liten rulle à 220 g
Vatten eller äggvita (om man så vill)
Florsocker
Smör (rumsvarmt) ca 100 g
Florsocker
Kakao
Philadelphia
Mörk blockchoklad

Värm ugnen till drygt 200 grader.
Riv mandelmassan och blanda med lite vätska och florsocker för att få den lite fast. Lägg i plastpåse som man klipper hål i ena hörnet på för att få till en sprits. Spritsa ut cirklar på en plåt med bakpapper, så stora som man vill ha dem. Baka tills de får färg ca 10 min. Ställ att svalna.
Rör smöret mjukt och smaka av med kakao och florsocker. Rör ned philapelphian (för att göra smeten lite lättare och inte lika fet). Ställ kallt ett tag.
Ta fram mandelmassekakorna och smeta på smörkrämen, forma mitten till en liten topp. Ställ kakorna kallt igen.
Smält sedan chokladen och låt den svalna något. Försök sedan doppa kakorna med smörsidan ned, släta ut chokladen med en kniv. Ställ kallt tills chokladen stelnat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0